Печати
FOOD NOT BOMBS

 

16ти октомври е светски анти-McDonald's/анти корпорациски ден. По тој повод, Анархистичкиот фронт поддржани од Анима Мунди организираа настан во Скопје во кој беа вклучени информативни штандови, делење на бесплатна веган и вегетаријанска храна, како и проекција на филм “McLibel“ и трибина “Мултинационалните корпорации и нивното влијание врз луѓето и животната средина„.
Огромна благодарност до Анархистички фронт за поканата да учествуваме, како и на сите кои дојдоа и го поддржаа настанот!