Регистрација
  • ТАБ 001 - НАЈНОВО ВИДЕО

bann001

bann002

bann003

Почитувани,

По неколкудневното препукување на партиите за тоа кој е виновен за алармантната состојба со бездомните животни во градот при што само се креваат тензиите, но решение изостанува како по навика; се обраќаме до македонската јавност и надлежните институции бараме ургентно да се запре хајката врз бездомните кучиња кои деновиве масовно се ловат а се веќе стерилизирани и прифати нашата помош , знаење втемелено на соработката со најсилните меѓународни здруженија за заштита на животните и проценките на најефикасните светски искуства, која би значела воспоставување на контрола и постапно надминување на проблемот со бездомните кучиња што е во сечиј интерес.

 

 

Си игра ли Град Скопје со довербата на активистите за права на животните, како и довербата на секој граѓанин кој очекува проблемот со бездомните животни да биде ставен под контрола и конечно решен?! Дали се измама и лажни ветувања сите обврзувања за целосна реорганизација на стационар Вардариште, хуман третман на животните и инволвирањето на здруженијата за заштита на животни во неговото работење за да се надмине проблемот кој тековно само се продлабочи - за што во повеќе наврати доставивме конкретни предлози, укажувања и барање да се официјализира присуството на Анима Мунди како дел од управувачкиот тим на стационарот, но не добивме конкретен одговор?

 

 

Почитувани,
Се обраќаме до градоначалникот, советот и надлежните служби на општина Прилеп, како и до директорот на Агенција за храна и ветеринарство, итно да се запре со кревањето паника и страв во однос на бездомните кучиња во Прилеп, како и информациите за епидемија од лајшманиоза во општината и најавите за убивање на бездомните кучиња во градот.

 

 

 
Напишано од www.anima-mundi.org.mk

Хуманитарна забава

 

 

 
Напишано од www.anima-mundi.org.mk

Скопје 18.2.2018 г.

Почитувани новинари и организатори на Струмичкиот Карневал,

Доставена ни е фотографија од загрижени посетители на Карневалот и граѓани, на која се гледа како жив штрк се користи на фестивалот како маска, со цел да и се помогне на птицата.

Со цела должна почит кон фестивалот, кој ја негува традицијата и каде меѓу традиционалните маски од македонскиот фолклор во карневалската парада, преку сатира и креативност се вметнуваат и нови идеи за маски, фрапирани сме од леснотијата со која дозволувате животните да се користат за забавни цели како да се предмети.

Во отсуство на инвентивност и креативност, употребена е благородна дива птица како дел од маска при што птицата е оттргната од нејзината природна средина, затворена во мал кафез, непотребно изложена на страв и измачување. Во време кога дивиот свет ни се намалува рапидно пред очи, организаторот дозволува флагрантно кршење на законот за благосостојба на животните и уништување на дивиот свет, без трошка одговорност. Птицата е лишена од слобода, употребена небаре е евтина играчка купена во продавница и втурната безмилосно во карневалскиот метеж.

 

Почитувани членови, активисти, волонтери, новинари и љубители на животни, во однос на веста која деновиве е актуелизирана во Германија и која се однесува на 53 запленети бездомни кучиња од кои повеќето со македонски пасоши сакаме да информираме дека ниту едно од животните не е пратено преку здружението Анима Мунди и дополнително очекуваме да дојдеме до информации за што точно станува збор во овој случај.

 

 
Напишано од www.anima-mundi.org.mk

РЕВОЛУЦИЈА КОЈА ПОЧНУВА ВО ТВОЈАТА ЧИНИЈА – ЗА ПРАВА НА ЖИВОТНИТЕ!

ВЕГЕФЕСТ 2017

НИЕ МОЖЕМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ ПОИНАКУ !

 

 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Online Donation

Вегефест

ПЕТИЦИЈА

катанец3

Дали сметате дека е потребно да се изградат повеќе паркови наменети за миленици?
 
Дали сметате дека општините е потребно да даваат субвенции за стерилизација/кастрација на домашни миленици?
 
Дали сметате дека стерилизација/кастрација треба да е законски облигаторна, освен доколку имате регистрирано одгледувачница?
 
Дали сметате дека е потребно да се постават повеќе корпи наменети за измет од миленици?
 
kujna

ВЕГЕ КУЈНА - ТЕСТЕНИНИ

ВЕГЕ КУЈНА - ДЕСЕРТИ

ВЕГЕ КУЈНА - ГЛАВНО ЈАДЕЊЕ

ВЕГЕ КУЈНА - САЛАТИ

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb