Регистрација
farmskizivotni_baner
PDF
Печати
Е-пошта
Услови на фармите
ipad-art-wide-9coetzee-420x0

Телињата веднаш се двојат од своите мајки, се сместуваат во тесни кафези, форсирано се хранат со течна храна, со недостиг на железо. Прасиците се наоѓаат и пред и по опрасувањето во тесни, метални боксови. Кокошките несилки се држат пет по број, на простор помал од простлан  весник, каде железните прачки на кои стојат им предизвикуваат болни рани на нозете и прстите, а од депресивната состојба ги кубат своите пердуви и крилја.

Гуските се држат во кафези каде со хидраулична пумпа им се вбризгува и до пола килограм храна (за неколку секунди) директно во стомакот, што предизвикува срцеви и бубрежни заболувања и до дваесет пати повисока стапка на смртност, отколку во природни услови на живот.

 

 

ГО ПОДДРЖУВАТЕ ЛИ ВАКВИОТ ОДНОС КОН ЖИВОТНИТЕ?

Vitellino

 

ТРАНСПОРТ

 

wwb_img21Животните се превезуваат по неколку денови во пренатрупани и претесни простори без доволно воздух и вентилација, храна, вода, без одмор. Болните и повредените животни се врзуваат со ланци на земја, а при искрцувањето им се врзуваат нозете, некогаш се креваат и спуштаат со кран (од камион на брод). Долгиот транспорт на животните во преполните возила, во комбинација со дехидрација и глад, резултираат во многуниска заштита на животните и често пати се со висока смртност.

(Европска Комисија 1993).
Крајна дестинација на овие кутри животни се кланиците, касапниците и месарниците за да стигнат на чинијата на конзументите на месо..

 

ЈА ПОДДРЖУВАТЕ ЛИ ВАКВАТА СОСТОЈБА?

 

КЛАНИЦИ


wwb_img22Сегашните тајни сведоштва, скришум направени видео снимки и истражувања потврдуваат дека во кланиците на голем број животни, најчесто во потполна свест без каков и да е седатив им се зарива нож под грло, им се дере кожата, се ставаат во врела вода додека не се угушат во сопствената крв...

 

 

ДАЛИ ОВА ГО ОПРАВДУВАТЕ И ВИ Е ПРИФАТЛИВО?

                        
 

MEET YOUR MEET

Animal_Rights_Stencil

EARTHLINGS

wwb_img1
bann001
bann002
bann003

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb