Регистрација
farmskizivotni_baner
ФАРМСКИ ЖИВОТНИ
PDF
Печати
Е-пошта
МОДЕРНО ФАРМСКО ОДГЛЕДУВАЊЕ НА ЖИВОТНИ

"Ветер во носот, земја и трева под нозете, грижа за своите младенчиња тие никогаш нема да почувствуваат .."

 

Нека не ве залажувааат термините хумано, модернизирано, европски стандардизирано одгледување на животни.


Се помалку крави по зелените ливади,  се помалку прасиња и кокошки кои весело трчкаат по дворовите на домаќинските куќи - денес "фармските " животни преживуваат животни на зомби.

Паралелниот свет на ужас кој се случува на сите модерни фарми, на кои се огледуваат животни за секакви можни намени и задоволување на сите наши конзументски потреби, како никогаш до сега се експолатирани и злоставувани.

 
PDF
Печати
Е-пошта
Услови на фармите

ipad-art-wide-9coetzee-420x0

Телињата веднаш се двојат од своите мајки, се сместуваат во тесни кафези, форсирано се хранат со течна храна, со недостиг на железо. Прасиците се наоѓаат и пред и по опрасувањето во тесни, метални боксови. Кокошките несилки се држат пет по број, на простор помал од простлан  весник, каде железните прачки на кои стојат им предизвикуваат болни рани на нозете и прстите, а од депресивната состојба ги кубат своите пердуви и крилја.

Гуските се држат во кафези каде со хидраулична пумпа им се вбризгува и до пола килограм храна (за неколку секунди) директно во стомакот, што предизвикува срцеви и бубрежни заболувања и до дваесет пати повисока стапка на смртност, отколку во природни услови на живот.

 


MEET YOUR MEET

Animal_Rights_Stencil

EARTHLINGS

wwb_img1
bann001
bann002
bann003

kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb