Регистрација
baner_za_milenici_nov
ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ
PDF
Печати
Е-пошта
Ајде сите на базар

Хуманитарното здружение Есма и Стево Теодосиевски организираат базар "Се за нашите миленици" на 03 и 04 октомври 2015 во Хотел Континентал. Ве повикуваме да присуствувате на овој базар на кој ќе се нудат услуги, производи, храна, козметика, ветеринарни прегледи ... За време на базарот ќе има модна ревија на миленици, дресура и хуманитарна лотарија а средствата од тикетите се наменети за Здружението за заштита на животни Анима Мунди.

 

 
PDF
Печати
Е-пошта
ЕДИЦИЈА КОРИСНИ СОВЕТИ ЗА ВАШИОТ МИЛЕНИК

melita_publikacija      melita_publikacija2.

 

Доколку имате ново маче во куќата, или мали мачиња без мајка,

сигурни сме дека овде ќе најдете многу корисни информации.

Благодарение на долгогодишното искуство,консултираната литература,

и несебичниот труд на Мелита Иванова и Драгана Велковска,

како автори на едицијата.

 
PDF
Печати
Е-пошта
ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ПРЕД ДА ЗЕМЕТЕ МИЛЕНИК

Што правите во наредните петнаесетина години?
Можеби ова прашање ви изгледа глупаво, но токму тоа прашање треба да си го поставите, доколку одлучите да земете домашен миленик. Сигурни ли сте дека сте подготвени? Еве ви само неколку податоци кои мора да ги  имате во предвид:

 
PDF
Печати
Е-пошта
НЕКОЛКУ ПРИЧИНИ ДА ВДОМИТЕ БЕЗДОМЕН МИЛЕНИК

-Купувањето миленик е најчесто дел од илегална купопродажба,

-За вдомен миленик не плаќате ништо,

-Вашиот мелез е единствен и уникатен,

 
PDF
Печати
Е-пошта
РЕГУЛАЦИЈА НА ПОПУЛАЦИЈА НА БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ

-         Материјалот е превземен од СВЕТСКАТА ЗДРАВСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЈА -

До осумдесетите години на дваести век World Health Organization (Светската здравствена организација), со цел борба против беснилото препорачувала бројноста на бездомните кучиња да се регулира со елиминација на тие животни. Меѓутоа денес знаеме дека фаќањето и елиминацијата на кучињата немаат никакво влијание на нивната бројност.

 
PDF
Печати
Е-пошта
ВДОМИ НЕ КУПУВАЈ!

"*** НЕ КУПУВАЈТЕ ЖИВОТНИ  - ВДОМЕТЕ ***

Доколку вие и вашето семејство се одлучите да донесете животно во вашиот дом, вдомете едно (или две). Не купувајте од продавниците за миленици. На тој начин, ќе спасите бездомно животно од смрт и вашите пари нема да бидат искористени во корист на зголемување на популацијата на кучиња и мачки.
Целта на продавниците за миленици е да остварат профит, па така кон животните се однесуваат како кон обичен "производ" кој треба да се продаде.

 
<< Почеток < Пред 1 2 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
kujna

Пријатели на Анима Мунди

Благодарност до долунаведените кои ги сакаат животните и прифатија да се заложат за нив и бидат наши пријатели и подржувачи.

Civica mobilotas

SmartCode

JE caw InDesign white

КОНТАКТ ИНФО

Здружение за заштита на животни "Анима Мунди"

Телефон: 077 487 253

E-пошта: contact@anima-mundi.org.mk | anima.mundi.sk.mk@gmail.com

Денарска сметка
240090002006130
Депонент-Уни Банка А.Д.-Скопје

fb